15 April 2010

saya nak tips....

#1

nusrah : yuyu bagi le tips ckit..saya xde feel nak exam nih
yuyu : jangan hampakan harapan mak ayah.ok, gud luck exam ye cik kak..

ringkas saja tips yuyu. Sedikit naik semangat ku..okay. Saya xnak hancurkan harapan mak ayah saya. Sayang mak, sayang ayah. Teruskan usaha anda. Usaha eskeletor kejayaan..wink!


#2

nusrah : alia study ap?
alia : HE
nusrah :oo...sy pn sme..liya bg le tips ckit..saya xde feel nak exam la.. (T_T)
alia : ok, mula2 buka buku luas2. pastu tengok buku dekat2. baca la buku tuh. kalau bleh serapat mungkin ngan buku tu. kalau sampai masuk meja pn xpe.
nusrah :ngeh3..jap..i'm trying to do that.
alia : dah masuk smpai bawah meja blum??

hikhik..ade2 je cik alia nih. ye tak ye jugak..nak ada feel exam mesti kne ad feel nak bace buku..time kasih alia.



#3

nusrah : awalnye sara da on9..pagi2 lagi..study ea??
sara comey : hehe..tu le,exam dah nak dkat sgt nih..
nusrah : sara bg tips ckit..saya xde feel nak exam nih
sara comey : hmm...ap ye?? kakak usrah sy kate jgn malas..
nusrah : okes..bleh2..
sara comey : caiyok2!!!
nusrah : ok, tanx... ;)


ahha...tips ni pn penting. Time kasih sara comey..sila rajin ye cik nusrah..


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




#4

nusrah : maya, bg tips ckit..org xde feel le nak exam.
maya : dah sedia nak dengar?
nusrah : dah2..
maya : awak nak repeat lg ke??
nusrah : tak nak !!!!
maya : awak nak ke abeskan duit utk buat semester khas lg??
nusrah : tak nak!!!!
maya : awak tak nak ke dok kat umah dengan family mse cuti sem ni??
nusrah : mesti la nak!!
maya : jadi awak nak lagi korbankan cuti awak nanti??
nusrah : tak nak!!!
maya : so, usaha sungguh2..jangan main lagi.

senang saja maya menasihati ku.. hanya dengan persoalan..hmm..okay..usaha saya mesti lebih kalau nak result yg lebih2..


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




so, kepada semua yang bakal menghadapi perang final exam, selamat menempuh peperangan ini. Moga sudah bersiap sedia dengan senjata masing2..Siramkanlah rasa tawakkal padaNya sesudah bergelen-gelen benih usaha disemaikan.. ;)



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

7 comments:

.::PENCINTA SAKINAH::. said...

pas ni tukar plak 'usaha lif kejayaan'
naik tangga penat..naik eskelator lmbat gak..
naik lif, kn cepat..

adoi...jgn tggu 10 org lg, klu ade sorg mcm akak ni, bleh terkubor bahasa..

t dlm exam karangan bdak sekolah, 'pepatah melayu' dh x de, gnti 'pepatah sms'hek3

cth:

'..pepatah melayu ada mengatakan, usaha itu tangga kejayaan..'

10 tahun akan dtg...

'...pepatah sms ada mengatakan, usaha itu eskelator kejayaan..' fuhhh..confirm 'A' adik kita!!

sape cikgunya???
cikgu nusrah...hehe

pape pown, gud luck exam..
moga jadi super muslimah bijak lgi beriman..

nusrah said...

hehe...
gud luck gak kinah..
moga Allah permudahkan stiap urusan awak.. =)
keep in touch

~YuYu~ said...

salam, oit cek teya, mu telah mencapub name cek yuyu di situ, time kasih ats publisiti free itu, hak3!!!

nusrah said...
This comment has been removed by the author.
nusrah said...

wsalam..suke la hang ea..hehe..dah dua kali sy tolg capubkan nama awak..awak je tak pasan..satu lg kat post my heart..

butterfly said...

salamun`alayk....

bgus tips2 ni....
erk...tapi sape sara comey tu?berani dia merampas kedudukan...hik3....

nusrah said...

sara : sara comey = sara idha nawawi..=)
sy plg suka tips no 2..bkesan taw..cube lah sendiri..(cewah..cam iklan garnier)